Dags att vara impulsiv

Nyår i Umeå kanske inte är så impulsivt, men sen någon dag efter bär det av mot Malmö och efter det Göteborg en sväng. Måste ut och flaxa med vingarna lite känner jag, träffa lite folk och åka tåg. Så om ngn hänger i Malmö eller Göteborg i början av det nya året så är det bara att höra av er om ni vill ta en fika.

Design your own life

Dagens skörd

Date-kalsonger och en t-shirt på rea blev det idag. Var nere på stan och trängdes litegranna idag, kände man måste masa sig ner trots huvudvärk och en raspig hals. Blev iaf ett par frank dandy kallingar och en poco loco t-shirt. 300kr totalt. Finner det lite komiskt att kallingarna kostade det dubbla motför t-shirten, hoppas verkligen dom är bekväma.

Annars då, jo jag funderar på att flytta ner till Malmö, dags för lite byte av sceneri känner jag.

Julen

Den ska man också tänka på, har helt tappat det där med julkänsla sen ett par år tillbaka, nu är det mer som att juletiden handlar om att träffa mormor och morfar, äta god mat och vara ledig....ne ja just ja ledig var jag hela tiden.
Jag vet knappt vad jag ska göra i juletider, julafton blir hos mormor och morfar iaf. Sen juldagen hos farsan, sen i mellandagarna ska jag försöka hinna med att träffa Danne en sväng och skissa på nästa tatuering. Nyår har jag ingen aning vad det blir för ngt.

Jag önskar mig verkligen en ponny till julklapp!

Onsdagstankar

Jag ska fortsätta på gårdagens tema och skriva om ngt specifikt. Och idag får det bli nästa dag...Onsdag

Vad är då onsdagar för mig?
Onsdagar var under tiden jag pluggade uppe i Piteå dagen med obligatorisk sovmorgon då kåren hade aktiviteter på morgonen där och inga lektioner eller föreläsningar fick läggas på morgonen. Trots detta så lades lektioner där ändå. Obligatorisk felplanering i schemat skulle man kunna kalla det istället.

Dags för lite wikipediainfo om onsdagen då.

"Onsdag är en veckodag som i Norden är uppkallad efter den fornnordiska guden Oden.

Onsdag kommer efter tisdag och före torsdag och kallas ibland "lillördag". Ordet kommer ifrån "piglördagen", vilken inföll på onsdagar, det var då pigan enligt traditionen hade ledigt eftersom hon inte fick vara ledig på den riktiga lördagen."


Lillördag har man använt ett par gånger som anledning för att ta en öl eller tolv men jag visste inte att det kom från piglördagen, ja men se där, man lär sig ngt nytt varje dag.

Ska kolla den engelska wikipedia för lite mer info om onsdagen, där stod det inte så mkt intressant.

Vad har jag mer för tankar om onsdagar då? Jo det är mitt på veckan och den där knölen man måste ta sig över för att klara nästa del av veckan. En av de jobbigare dagarna helt enkelt.


För övrigt så funderar jag på om man ska starta en till blogg eller om man ska göra om den här till ngn mer nischad blogg med fler blogginlägg av den här stilen. Vad tycker ni?

Tisdagstankar

Tisda, är inte det en väldigt trist dag, vad har den för mening egentligen?
Det är lite som att fylla 19 det är ngt nytt men inte ngt speciellt. Om man kollar till var namnet kommer ifrån då, det måste vara ngt intressant, Wikipedia here i come. Okej i korthet så är dagen döpt efter den fornnordiska guden Tyr. Är tisdagar speciella på ngt sätt då, ja enligt wikipedia så används tisdagar ofta till val i USA, tex supertuesday,
Sen finns ju fettisdag då det är semmeldags, varför kan man inte göra varje tisdag till semmeldag?
Ja åter till ämnet, Champions League matcher i fotboll spelas på tisdagar och onsdagar, men eftersom onsdag fick vara med på ett hörn där så räknas inte det.

*kollar engelska wikipedia för tuesday också bara för att det kanske finns mer intressant där*

Haha "Enligt den internationella standarden ISO 8601 så är tisdag den andra dagen i veckan* Finns det ens sånna standarder?
Sen enligt de gamla grekerna så anses tisdag som en otursdag och tydligen så är det den mest produktiva dagen på arbetsplatsen enligt vissa studier.

Ja och tisdagar är inte så spännande, men nu vet jag, och ni lite mer om dem iaf.

Jobbsök & Juletider

Idag ringde de igen från komet, de berättade bara det jag redan visste, att jobbet var tillsatt, inget jobb i sthlm med andra ord. Men idag har jag sökt tre jobb till så jag får hoppas på svar från dem snart.
Nu är snart julen här också, fullt ös helt enkelt, julafton hos mormor och morfar kommer bli underbar som alltid :D Sen juldagen hos farsan. Mellandagarna kanske man tillbringar i Nordmaling, vem vet. Inte jag iaf. Nu åter till star wars tittandet

Som en litet sidospår, såhär ser det ut när ingen scart på tvn fungerar och man vill titta på star wars samtidigt som man vill göra annat.

Haha

Jag trodde dom skulle höra av sig idag faktist, meen de gjorde de inte....vilken överaskning. Jobbsökarlivet är inte en dans på rosor, vette fan, kanske ett långdistanslopp i bajs skulle vara en närmare beskrivning.

Btw, bara för en kul grej så har jag placerat min blogg i Umeåbloggkartan.se!

Kanske jobb i Sthlm från och med den 15e december

Här är det snabba puckar, dom ringde idag från en annons som jag svarade på igår.
"Hej jag såg att du sökt jobbet som grafisk formgivare i stockholm, nu bor ju inte du där men vad tror du om att flytta dit och börja jobba på måndag"
Ungefär så började samtalet....
Ja, så imorn får jag veta om jag ska packa ihop mina saker och leta ngnstans att bo i närheten av stockholm eller inte.
Handlar iofs om ett vikariat tills i april, men vafan, jag skulle få en fot in i branchen (hur fan stavas det btw? branch, bransch osv osv?) iaf :D

Magsjuk

Jepp, har lyckas blit det...hurrra....eller inte.
Igår bestod mitt näringsintag utav 1 morot 1 halv köttbulle och ett glas nyponsoppa.
idag hoppas jag kunna få ner lite mer i magen utan att behöva springa till toaletten var femte minut.

I övrigt så går skäggsparandet bara bra, börjar bli lite väl vildvuxet nu men det intressant att kunna använda en kam igen haha. Såhär ser det ut nu

Julen börjar ju närma sig

Ja, det är mindre än tre veckor kvar, känns lite galet faktist hur fort den här hösten har gått. Inte för att jag gjort mycet om dagarna förutom att söka jobb och teckna. Börjat fundera lite på mina val efter nyår, vad jag ska göra... Blir nog att jag läser några kurser på Universitetet i Umeå och lägger till lite mer på studielånet hehe. Julafton kommer firas hos mormor och morfar som alltid. Men morsan kommer inte vara där, känns drygt, men dom har det säkert bra där nere i Göteborg. Juldagen kommer firas hos farsan, har som blivit lite av en tradition, julafton hos mormor och morfar, juldagen hos farsan. Sen nyår vill jag inte ens tänka på, ingen aning vad som händer.

Sen lite kortsiktiga planer, helgen vet jag inte vad jag ska hitta på, kanske hittar ngt kul att göra ikväll men lörda sönda är öppna så vill ni hitta på ngt så äre bara att säga till.

RSS 2.0