Nu äre jobbigt här

Händer mycket nu som gör livet surt, den här jävla forskningsmetodiken som jag inte riktigt förstår mig på är väl det största problemet jag har.
Sen så har jag problemet att jag inte kan ta ett lån hos specsavers för att köpa ett nytt par glasögon, måste ta lånet på farsan vilket känns rent ut sagt förjävligt.
Och nu så har jag börjat få svårigheter att sova, kunde inte sova inatt så jag satte mig ner och byggde en "döskallehjälm" som jag ska ha på mig på fredag.
Satt uppe till säkert klockan fyra inatt och bökade med den, vilket resluterade i att jag inte sov ordentligt inatt och pluggandet blev ännu svårare.

Som sagt det är mycket som är jobbigt just nu, har nog tappat peppen till det mesta efter farfar gick bort.
Visste inte att det skulle slå så hårt på mig, det fick mig att tänka att jag vill göra det mesta av mitt liv, precis som han gjorde.
Jag börjar för första gången i mitt liv känna mig less på att plugga, jag vill ut och jobba, slippa tänka på alla småsaker, alla räkningar som hopar sig i hörnet, jag vill ha en inkomst som ger mig ett liv som inte innefattar att jag måste vända på varenda krona varje månad.

Pengar är någonting som egentligen inte betyder ett skit, men när världen vi lever i styrs av pengar så måste man ha dem för att överleva och för att må bra. Att någonting som egentligen inte finns kan göra ngn så bedrövlig är väldigt intressant.
Pengar finns egentligen inte, det är ett begrepp som skapats för att sätta värde på saker.
Men vad är värdet i de saker som verkligen betyder någonting, vänskap, familj och kärlek. Kan man sätta ett pris på sånna saker?
Kanske låter som om jag vore deprimerad och tankspridd i mitt skrivande, men det beror nog på att jag är deprimerad och tankspridd.

Men det finns även ljus i mörkret, jag har valt vilka glasögon det blir som jag ska införskaffa och använda ett par år framöver. Sen så får jag besök från en trevlig flicka i morgon, blir nog lite filmtittande och softande i soffan. Det är ngt som jag verkligen behöver nu på hösten.

Känner mig helt förstörd av mörkret, jävla höst, jag längtar faktist lite till snö så det blir ljusare.
Men det betyder inte att jag vill att det ska bli vinter.

Dagens citat "Atcha rych upp en schnas å däng dä så dyngna rinn" -  Agda Johansson

Fullsleeve

Dags att ta tatueringarna till nästa steg.
Jag tror jag nu har kommit fram till hur jag vill att nästa tatuering ska se ut, den kommer täcka större delen av min högerarm och den kommer att bygga ihop de som jag redan har där.
Jag har länge letat efter ngt sätt att bygga ihop de två och nu tror jag att jag äntligen kommit fram till svaret,
Inspirationen kommer från hemsidan som jag nyss har byggt till mig själv och jag har bestämt att det mönstret ska få sitta på min kropp också. Här har ni ett litet smakprov på ungefär hur det kommer se ut tillsammans med den jag redan har på underarmen.

image17
image18

Kom ihåg att det är bara en skiss, men jag gillar den lite smutsiga stilen tillsammans med ornamenten. Lite som hur jag personligen är, lite smutsig men ändå med klass. Haha.

Imorrn blire blogg om de nya glasögonen

Dagens citat "Your behavior is defined by the structure you are in." - Matali Crasse

Höstdeppen

Känns som att den är påväg att komma nu, strax innan vinterns intåg. Jag har en förmåga att varje höst totalt deppa ner mig.

Oftast har det handlat om att jag varit singel, och har det inte med det att göra så har det med pengar skola eller ngt annat att göra.
Jag tror till viss del att det ligger i människans natur att bli lite introvert under höstens gång.

Många gånger har jag sagt till mig själv att hösten ska bli bra, men jag tror inte den kommer bli det, någonsinn.
Denna mörka dystra årstid ger sår i själen som öppnas varje år.
Kanske jag bara behöver en kram....

Dagens citat "Friends will keep you sane, Love could fill your heart, A lover can warm your bed, But lonely is the soul without a mate.? - David Pratt

Missade en dag

Ja vafan jag bloggade inget igår, men sen så hände det inte ngt speciellt igår heller.

Idag däremot har det hänt saker, okej det där lät som att det hänt mkt, men det har det inte. Har iaf gjort ngt idag.

Fick min nya digitalbox idag, sweet. Nu kan man ligga och dega till discoverychannel varje dag om man vill. Detta Tv-beroende är fan inte nyttigt, men det är bättre än att ligga och pilla navel.

Måste hitta en ny bra bok att läsa nu när Mannen som sade ja är lusläst...Tips?

Har hittat ett nytt spel idag som kommer ta värdefull tid från pluggandet, men är man nörd så är man.

Ja sådär då vart det bloggat idag också. Ska försöka att blogga varje dag från och med nu. Hehe

Dagens citat "The advantage of a bad memory is that one enjoys several times the same good things for the first time." - Friedrich Nietzsche

Bloggdags

-Vad har du gjort idag då böte?
-Jadu absolut ingenting, ja förutom kaffekoppen på kåren och undersökningen med Martin så har jag inte gjort mkt nytta.

Har skrivit en handlingslista inför storhandlingen på Coop redan nu. Taggad till tusen...eller ngt :P
Nu ska det kollas på Conan, sen blire fan sängen.

Dagens citat "What got two thumbs up and dont give a crap....Bob Kelso" - Dr. Bob Kelso från Scrubs

7-0

Ja fö fan, Arsenal är grymma, vann med 7-0 på hemmaplan mot Slavia Prag.
Okej kanske inte låter som ngt svårt motstånd, men dom är regerande tjeckiska mästare och dom slog ut Ajax från spel i Champions League så dom är inte så dåliga.

Tänkte inte blogga idag men det blev så ändå.

Dagens citat ""Båda lagen spelar nu i numerärt underläge..." - Staffan Lindeborg

Nya glajjer

Var och kollade på nya bågar till mina nya "ögon" börjar se lite dåligt så det är dags att fixa ngt nytt.
Blev nästan lite kär i ett par gamla plastbågar.
Får nog bli ett sånt par till slut. Dags att bli designer även i glasögonvalet. Dom hade en sweet deal på specsavers, köp ett par, få ett par med på köpet. Funderar på att skaffa ett par slipade solglasögon då, så man kan se lite fräsh ut och se ngt samtidigt i solljuset.

Fick låna Jons digitalbox idag, fy fan va schysst, nu kan jag ligga uppe om nätterna och kolla gamla repriser av Magnum istället för att sova. Haha

Dagens citat "Don't call the world dirty because you forgot to clean your glasses? - Aaron Hill

Mannen som sade ja

Säg ja till att köpa den här boken En bok som förändrar ditt liv, kanske är någonting som du har hört eller läst ofta. Men den här boken har förändrat mitt liv, okej kanske inte så mkt, men lite ändå.
Men mitt liv är inte detsamma efter jag läste boken.
Det här är en bok som handlar om en vanlig kille som förändrar sitt liv drastiskt en dag genom att säga ja oftare. Kanske inte låter som någonting speciellt svårt att göra, men tänk på hur mycket du säger nej till på en dag.

En klar femma till den här boken, en historia om en vanlig kille som gör det modigaste du någonsin kan göra, att släppa kontrollen.

av Andreas "Mannen som sade nja" Johannson

Bokens bästa citat "Vill du ha en öl?....Nej tack" - Danny

Ingentingdagen

Iofs så har jag kollat lite fotboll med Ali, men annars inte gjort ngt, nu sängen.
Sov gott

Dagens citat "Life is just one damned thing after another." - Elbert Hubbard


Hemma 30min

Har varit hemma sammanlagt 30min idag tills nu då.
Blrjade dagen genom att släpa mig till datorn, sen frågade Jon på msn om jag var sugen på kaffe, klart jag var det.
Satt där i ngn timma, sen kom vi på att det skulle varit trevligt med en bastu och lite folle, Gött, måste bjuda tillbaka till Jon ngn gång. Efter bastun blev det middagslagning hos Jon, dom lagade middag, jag spelade PS2.. Efter det blev det whisky, poker och trevliga pratstunder hos Martin med Johan och Martina, trevligt värre.

Riktigt kul dag faktist.

Dagens citat "Du vill ligga med mig men det går inte" - Robert Gustavsson som en gammal tant på Alllsång på Skansen

Fan nu ligger hemsidan uppe

Gött, nu har man hemsida, känns faktist bra det här :)
Har basen till hemsidan färdig iaf, nu ska jag bara lägga upp en massa bilder på saker som jag har gjort. www.boete.nu är iaf adressen till sidan, bloggen kommer att flytta dit så småningom också, väntar bara på att Mikko ska koda lite till mig hehe.

Digitalboxen är fortfarande död, tror jag ska begrava den faktist, eller så väntar jag tills jag får min nya och så skickar jag tillbaka skräpet jag har just nu.

Dagens citat "Float like a butterfly, sting like a bee. You cant hit what u cant see" - Muhammed Ali

Digitalboxen är död

Den bara dog, så nu kan jag stoltsera med att bara ha ettan,tvåan och fyran, känns lite stenålder. För att komma tillbaka till min gamla blogg, detta mina vänner är verkligen ett i-landsproblem.
Men trots allt så är det ett problem, det verkar ligga i människans natur att gnälla litegranna varje dag, allt blir kanske bra då? Nee det tror jag inte, men det känns lite bättre inombords iaf.

Känner ärligt talat inte för att skriva ngt mer ikväll, trött och ganska slut i huvudet, inte för att jag har gjort ngt speciellt, är bara allmänt less tror jag.

Dagens citat "The thing about kids is that they express emotion. They don't hold back. If they want to cry, they cry, and if they are in a good mood, they're in a good mood." - Eddie Murphy

Arsenaltröjan är på g

Jag vann budgivningen på matchtröjan, nu hoppas jag bara den är värd de 329kr jag pungade ut för den.
Men är den inte vacker så säg?
image13

Har även fått lite annat gjort idag, skissat på ett formspårk för hemsidan, är så virrig i vad jag ska välja, vette fan hur den kommer se ut till slut...här är den senaste idén iaf.
image16

Dagens citat "Art depends on luck and talent." - Francis Ford Coppola

Måndag...nej fö fan det är tisdag

Idag har jag inte gjort så mkt heller, skissat lite mer på hemsidan och kollat lite på vilka saker som ska vara emd, sen så spelade jag lite Xbox med Larsa och drack gokaffe.
Efter det så var det dags för lite matlagning till födelsedagsbarnet Ali. Gjorde riktigt god mat idag också, ngn form av risotto.

Har betalt räkningen för hemsidan nu också 100kronor fattigare men en hemsida rikare.

Dagens citat "Truth exists; only lies are invented.? - Georges Braque

Aftonbladet

Haha, skickade in en bild på min tatuering på skoj till aftonbladets tävling om Sveriges coolaste tatuering.
Nu ligger jag tvåa 40% bakom ettan, det är iofs en grym backpiece som min lilla pyttetatuering inte har ngt att säga till om.
Lite kul att andra uppskattar den iaf, är min arm kändis nu eller?

Idag har jag möblerat om, imponerad över att jag inte har gjort det tidigare, känns mkt mer som ett stort rum nu än tidigare, kanske är både bra och dåligt, men skönt med lite omväxling.

Dagens citat "Painting is just another way of keeping a diary." - Pablo Picasso

Btw har skissat på nästa tatuering, den kommer nog se ut såhär
image12

www.boete.nu

Nu har jag köpt en domän, äntligen har jag fått tummen ur och startat arbetet på min portfolio.
Jag har många gånger sagt att jag ska göra det, men nu är det verkligen dags.
Det snurrar ideér runt i huvet om hur den ska se ut, inte kommit fram till ngt konkret ännu, men bloggen kommer leva vidare på den sidan iaf.
Tänkte sitta och välja ut vad som ska vara med på den i veckan, och även börja jobba med en slutgiltig logotyp, kanske göra lite knappar också.

Ett steg närmre arbetslivet nu, ett steg närmre att sätta mitt märke på internet genom en hemsida. Tror inte världen förändras så mycket tack vare den, men jag kommer finnas därute iaf.

Dagens citat "Military intelligence is a contradiction in terms." - Groucho Marx

Stolen gick sönder

Vafan, nu vet man att man är en tjockis, en skruv på stoljäveln gick av då jag lutade mig bakåt, vafan äre här. Viktväktarna nästa eller?

Sen efter det, så gick det inte att luta sig bakåt i stolen, fick skruva isär hela skiten för att få det att funka igen. Så nu sitter man här med skitiga händer och en stol med en skruv mindre, den kanske ville passa ihop bättre med mig som har lite fler än en skruv lös. Jadå, det var dagens ordvits.

Gjort mer idag, städat lite till, dvs plockat ihop lite saker här och där, sen har jag handlat litegrann, och nu kollar jag på fotboll och sitter i min nylagade stol.

Verkar inte komma ngt långt blogginlägg

Dagens citat "I found there was only one way to look thin, hang out with fat people.? - Rodney Dangerfield

Vafan jag glömde blogga

Jag glömde blogga innan klockan tolv, fy skäms på mig.

Ja nog om det, vad har jag gjort idag, städat och kollat på världens sämsta breakdance battle, en enda lång uppvärmning såg det ut som. Hade jag haft pengar så hade jag såklart gått på den riktiga konserten, men nu ska jag sikta på att ha mat hemma istället.
Var sugen på att gå en spelning imorrn också, men jag får sitta hemma och lyssna på musik här istället.

Morgondagen, vad händer då?
Tänkte fixa med lite skolsaker, kanske jobba lite med min hemsida, börjar som sagt bli dags för att den ska bli klar...(att jag ska börja med den)

Blev inget längre blogginlägg idag som lovat. Meeeen jag tror ni överlever

Dagens citat "Säg ja oftare" - Från boken "Mannen som sade ja" av Danny Wallace

Vårens val

Nu har jag gjort valet inför vårens enda valfria kurs. Det blev en fortsättningskurs i grafisk formgivning, hoppas den kommer lätta upp stämningen då jag samtidigt ska skriva c-uppsatsen eller c-arbetet eller vad den nu heter.

Vad har jag då gjort idag, jo jag har gjort det där valet, och så var jag på en info om vilka kurser jag hade att välja på, tror det börjar ta slut på roliga kurser nu. Fanns bara den och kreativt arbete i photoshop att välja på, och jag klarar mig utan fler kurser i photoshop känns det som.

Orkar inte skriva mer nu så jag skriver extra mycket imorrn.


Dagens citat "I never met anybody who said when they were a kid, "I wanna grow up and be a critic." - Richard Pryor

Fått lite gjort iaf

Idag så var man lite mer produktiv iaf, kokade till och med kaffe idag.

Annars så har jag städat litegranna och installerat lite saker på datorn, har även planerat resten av veckan när det gäller pluggande och ytterliggare städande, ska iväg och kolla på olika val man har inför vårterminen imorrn.
Helgen kommer nog gå åt till att städa och börja läsa in mig på det jag ska göra i forskningsmetodikskursen...långt ord.
Ja förresten, var på första lektionen i Digitalfoto ikväll, fan va kul det ska bli att fota lite igen...känns som att det var flera år sedan jag fotade aktivt...vänta nu det vare.

Orkar ärligt talat inte skriva mer nu, men jag kanske skriver ngt imorrn.

Dagens citat "Frisbeetarianism is the belief that when you die, your soul goes up on the roof and gets stuck." - George Carlin

Vafan hände med dagen?

Den här planen om att styra upp pluggandet gick ju jävligt bra...not

Hatar min lathet ibland, den kan vara ganska soft, men oftast är den bara en pain in the ass. Fy fan, men men är kroppen lat får huvet lida eller ngt sånt, nu får jag klämma in det som jag hade tänkt göra idag och imorrn till allt imorrn istället.

Ahja, jag överlver, fan det uttrycket använder jag nästan för ofta. Men jag gillar det, so deal with it! hehe

Har grubblat lite över livet idag, vad är egentligen värt ngt? Är skolan verkligen så viktig som alla får den att verka vara, jag menar man sitter där och sliter sitt hår över uppsatserna, eller inte jag då, för jag har inget hår.
Men ni fattar vad jag menar, oj nu försvann jag från ämnet, jo iaf så sliter andra håret och jag i kläderna eller ngt över hur mkt tid och energi man lägger ner på någonting som man känner inte är sin grej.
Jag har verkligen jättesvårt för den teoretiska delen av den här utbildningen, hoppas jag klarar mig genom det här levande. Jag får ta till mitt uttryck där också...här kommer det....Ahja, jag överlever.

Har också funderat över det här med förhållanden, behöver jag verkligen ha ett förhållande för att jag ska vara lycklig, mitt hjärta säger ja, medans min hjärna ifrågasätter om mitt hjärta borde sättas på mentalsjukhus.
Jag menar vem i sitt rätta sinnestillstånd litar fullt ut på en annan människa och öppnar sig totalt, jag menar jag kan lyckas såra mig själv när jag försöker förstå mig på mig själv.
Jag får skaffa en katt eller ngt istället, ne inte en katt dom gör inte som man säger, en hund kanske....neee för mkt jobb...en guldfisk då...vafan den skulle bara dö..hmmm Jag får skaffa mig en sten som sällskapsdjur, tror den får heta Torkel........

"Fem minuter senare"
Nu sitter jag här med torkel, fan va kallhjärtad han är, tror jag ska kasta ut han på balkongen inatt, tror han behöver lära sig lite hyffs, han svarar inte ens på tilltal....jävla sten.
Hmm, kanske dags för en torkel 2.0 i form av en minigris, fan jag vill ha en minigris som heter Torkel, och så ska han ha en bandana.

Nog med dagens galna inlägg. Galet, men bra om jag får säga det själv.

Dagens citat "Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results." - Albert Einstein

Dags att ta tag i saker

Borde styra upp med lite skolsaker känner jag, har inte orkat ta tag i det förrens nu...orkar egentligen inte just nu heller men vafan ngn gång måste man skärpa sig.

Ska fota en massa imorrn för Digitalfotokursen, hoppas jag får tag i en kamera bara hehe

Inte gjort så fasligt mycket idag förutom att jag har installerat om XP och formaterat burken. Fan va snabb och fin den är nu...låter lite som en datanörd märker jag...ahja

Dagens citat "Money is better than poverty, if only for financial reasons." - Woody Allen

Söndagsseg

Ja nu sitter man här, mör och fin, har pluggat lite idag till och med, är fan lite stolt över mig själv. Inte varje dag jag gör ngt sånt. Känner mig nästan lite bakis idag också, eller inte bakis men jag har ont i kroppen. Hoppas det går över innan man ska upp till skolan imorrn, sen så har man blivit snuvig också...fy fan.

Gårdagen gick inte riktigt som planerat men vafan, livet går vidare, har man inga motgångar så uppskattar man inte sina framgångar eller ngt sånt. Tråkit som fan att det blev som det blev iaf.

Vad är planerna inför veckan då? Jag ska försöka komma ikapp med lite skolgrejer som jag har struntat i för jag haft så mkt annat att tänka på. Ska iofs bli kul att fota lite till digitalfotokursen, ska bara få tag på en bra kamera. Det löser sig nog.

Dagens citat ""I don't know the key to success, but the key to failure is trying to please everybody." - Bill Cosby

Fifa och fest igen

Dagen har inte innehållit speciellt mkt spännande, mest bara lirat fifa med Vitor och kollat serier.

Men ikväll ska det bli partaj med Hanna och Carro, Vitor den svikaren åker hem istället för att haka på, sikken bov han är. Folköl ska äga aftonen, eller åtminstone göra mig kissnödig, hoppas att det blir en kul kväll.

Planerna inför morgondagen är att plugga, plugga, plugga. Måste göra det ngn gång också, jobbigt men sant.

Dagens citat "Personally I'm always ready to learn, although I do not always like being taught." - Sir Winston Churchill

Party

Blev lite partaj idag, men det blire nog imorrn också, kan inte säga hundra att det blir fest imorrn också, men troligtvis blire det.

idag har jag vi inte gjort så mkt, tagit det lugnt, handlat lite alkohol med Larsa och kollat serier. Det är vad jag har gjort inte mer, inte mindre, känns nästan lite tragiskt hur lite man gör, men det är sånt man får leva med.

Hoppas iaf det blir fest imorrn, finns folk jag vill partaja med och umgås med som ska ut imorrn. Som sagt jag får se hure blir.

Dagens citat "Whooop whooop" - Public Enemy

Ah fudge

Bränningen misslyckades, fan va drygt, inge fifa för oss med andra ord...
Vi får klara oss utan Fifa 08 för nu, men vad gör man då världen är emot en, jo man gnäller lite.

Har mest bara suttit och spelat fifa idag, Alis fifa det vill säga. För vi kunde inte bränna ut ngt eget.

Jag och Vitor...eller Vitor rättare sagt gjorde hammagjord pyttipanna idag, fan va gott!

Plnerna inför helgen, kanske upplevelsefest imorrn, men troligtvis inte, får se om vi orkar. Kanske fest på lördag också, får se om vi orkar det också. Vem vet vad som händer i helgen? Ja inte vi iaf

Dagens citat "Gå fort och le mycket, så är det ingen som märker att du är ful..." - Lars Åberg

Promenad

Idag blev det en liten promenad med Vitor ner på stan, det var varmt som fan, men inget som ett mål på Max och lite skitsnack med vitor inte kunde fixa.

Vi köpte några nya skivor för att fixa Fifa till vitor...sen så funkar inte filen som ska brännas ut, rackarns.
Vi fick käka lite gott och kolla lite serier när vi kom hem som plåster på såren.

Nu ikväll blire fifa med Ali och Vitor och så ska vi kolla in Alis älskade Milan möta Celtic, kan bli en spännande match, jag hoppas på 2-1 till Milan, vi får se hure blir.

Dagens citat "Jag är inte rädd, jag kan flyga" - Lasse Åberg i ngn av dom där sällskapsfilmerna

Inte så farligt

Jag vet att jag gnällde om skolan igår...men det var inte så jävla farligt.

Lite tungt med så mkt teori bara, men annars en bra dag.

Har fått spela en massa fifa 08 idag och, helt udnerbart spel, tog ett par matcher innan man kom in i de nya kontrollerna men men, det är ruggit snyggt och spelarna rör sig löjligt snyggt.

Blev att kolla lite fotboll ikväll också, fotboll imorrn dessutom :)

Dagens citat  "Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk"  - Arne Hägerfors

Skoltrött?

Fan nu börjar jag bli less här, kan bero på ämnet som pluggas just nu och allt annat som hätn runt omkring. Men det börjar fan kännas jobbigt att plugga.
Jag har aldrig varit ett läshuvud eller en teoretiker och jag har därför undvikit det in i det sista. Men nu kan jag inte undvika det mer, forskningsrapporterna som ska läsas fyller huvudet tillsammans med vetskapen att efter jag läst dom så kommer jag inte komma ihåg ngt av vad som står i dom.
Jävla koncentrationssvårigheter eller ointresse eller vad det nu är som gör mig så förbannat trött av att läsa det.
Jag har väldigt svårt att förstå syftet med uppgiften som vi har fått, att läsa andras rapporter för att lära oss skriva en helt annan typ av uppsats....vad ger det egentligen. De som vi läser ligger på en 10-15 sidor och dom som vi ska skriva ligger på 50-60 sidor. Jag menar ge oss en c-uppsats att analysera istället för en totalt ointressant artikel om begreppet karaktärisering.

Jag vet att det innefattar i min kandidatstitel att jag ska skriva en c-uppsats men det börjar kännas jävligt jobbigt just nu. Arbetslivet lockar med tankar om att slippa äta makaroner varje dag för man inte har råd med ngt annat. Jag vill leva mitt liv utan att behöva oroa mig över vad som står bakom nästa hörn, ngt som går sönder, ngt som måste köpas osv osv. Suck vad nere man var idag då, måste vara det underbara vädret som gör det.

Idag har jag inte köpt en hårddisk som jag hade velat göra, den var för dyr...jävla studentliv...jag vet att jag gnäller över skitsaker samtidigt som människor i Burma blir mördade för att de har en annan åsikt än de styrande...men fortfarande dom är inte mig. Och man ska alltid ta sig själv först eller?

Ah fuck it, folk blir bara arga på mig om jag fortsätter skriva, känner mig väldigt politiskt inkorekt idag...

Dagens citat "It is hard enough to remember my opinions, without also remembering my reasons for them!" - Friedrich Nietzsche

RSS 2.0