Sommar och sol

Helt underbara dagar, sommaren lyser starkt och solen bränner in att man haft t-shirt på sig i finvädret. precis som det ska vara, tänkte försöka mörda min bonnabränna idag, kom så långt som att det inte längre är en t-shirtbränna, nu är det mer en linnebränna, kanske inte heller så sexigt. Men jag får färg i alla fall, tror i år är året då jag inte kommer bli först röd sen beige. Jag satsar helt enkelt på att bli brun i år.

Snart val, inväntar min röstsedel as we speak och läser igenom de olika pariternas åsikter innan jag ska till slut välja.

Arbetsförmedlingen och Busstrafik

Har märkt en del skillnader mellan staden i norr och staden som jag nu kallar hemma. Arbetsförmedlingen där uppe borde nästan skämmas. Jag fick rent av personlig service då jag knatade in här. Tips på hur jag skulle uppdatera mitt CV och peppande kommentarer om att jag kommer hitta jobb. Dom sa att hittar jag ett ställe att praktisera på så kirrar dom ersättning, okej det är en lösning, men helst av allt så vill jag ju ha ett jobb som ger dom där fasta cashen. Men en praktikplats inom reklam som ger en fot in i branschen tackar jag nog inte nej till.

Sen till en stor nackdel med Malmö, what the fuck is up with the busschaufförer? Går dom på ryssfemmor och får ut sin aggresion genom att slänga runt tanter i bussen då dom tar en snabb kurva eller har dom helt enkelt glömt bort att dom sysslar med ett serviceyrke? Tacka vet jag Reggaebusschauffören i Umeå, vilken man, saknar höra lite finmusik blåsa ur trumhinnorna då man kliver på bussen.

Idag: Meckat showreel och hängt i västra hamnen

Söndag

Idag är det söndag, eller iaf då jag började skriva bloggen, och inte vilken söndag som helst, det är 17e maj. Norges nationaldag, snacka om ett land som kan fira sin nationaldag, inte som Sverige som först för bara ngt år sedan gjorde nationaldagen till en röd dag....illa. Vad hände med att sätta ett fast datum för midsommar och kalla det nationaldagen istället( skrivet med inspiration från Karins uttalande tidigare idag) Men seriöst hade inte det varit bättre. Midsommar är en högtid som firats i Sverige under lång tid, med ett redan intalat patriotiskt beteende...om man kan kalla nubbe och kall fisk för patriotiskt beteende.

Jag kommer osökt in på frågan, vad är svenskt, är det att vara "lagom" eller vad är det?
IKEA, H&M och Volvo?
Är detta vad folk från utomrikes tänker när man säger Sverige, eller lever "den svenska synden" kvar. Jag har ingen aning, känns lite som att vi är ett lilleputtland i norra europa som egentligen ingen bryr sig om.
Lite "Ja men dom gör fina möbler som ingen kan montera ihop, och ja just det, dom bygger säkra bilar, eller vänta nu volvo är inte svenskt längre...."

Vad är då Sverige för mig, vet inte riktigt, mitt hemland iaf. Mer än så kan jag inte säga, kanske borde ta mig en funderare och se över min åsikt över landet jag kommer ifrån.


Den här bloggen blev ju lite....annorlunda. Ahja jag skyller på min diagnos som jag fick av facebook tidigare idag....ADHD

Malmö

Nu bor jag i Malmö, efter en vecka här nere så känns det verkligen som hemma. Karin går till jobbet, jag letar jobb och kollar serier, jobbar litegrann och snackar med folk på msn/telefon. När hon kommer hem känns det ännu mer som hemma, äter god mat och kollar gilmore girls och skrattar. Har även hunnit med att träffa massor med trevligt folk och skrattat helt galet mycket.

Saknar grapparna i Vitoria en hel del, och min bror, jag visste att jag skulle göra det då jag flyttade, tur att jag var förberedd.

Har nu börjat skicka ut min portfolio till reklambyråer i Malmö med en önskan om jobb alternativt praktik. Jag behöver någonting att gå till om dagarna, någonting att göra. En fast social knytpunkt.

Jag vill helt enkelt dra mitt strå till stacken.
(Vart kommer det utrycket ifrån, myran som drar stråt till stacken, drar dom strån, ser mer att dom drar barr...hmmm)

Jag vill helt enkelt dra mitt barr till stacken. Såja sådär ska det vara.

Flytt

Kartongerna är packade och det som är kvar är kläder och datorgrejer.
Allt börjar kännas verkligt nu, jag ska flytta 126mil till en stad jag har varit i sammanlagt fem veckor. 
Bort från tryggheten i norr, de 22-23år som jag bott här i Umeå börjar närma sig sitt slut och nu är det dags för ett nytt kapitel i mitt liv.
Ett skånskt sådant.

Är det mod eller dumdistrighet som gör så att jag flyttar, mod att lämna vänner och söka ett nytt liv, eller dumdistrighet att lämna ett inrutat liv?
Jag tror det handlar om att jag behöver en ny miljö för att utvecklas, jag har nog tänkt på att flytta från norrland ett bra tag. Jag behövde bara en anledning. Nu har jag hittat den bästa av alla anledningar, kärleken.

Vid sidan av kärleken och sambolivet så ser jag fram emot att träffa nya människor, få nya upplevelser och nya minnen.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte skulle sakna Umeå, klart som korvspad att jag kommer att göra det, kommer sakna alla vänner, min familj och ja, till och med staden. Men om jag skulle sakna det för mycket så finns alltid flyg eller tåg som tar mig tillbaka upp hit.

Umeå, björkarnas stad, vi ses snart igen, men jag kommer nog inte bo här igen.

RSS 2.0