Fick inte jobbet...

Nej, jag får fortsätta drömma om det där jobbet. Att ha det så nära bara för att bli snuvad på mållinjen gör att man nästan bryter ihop. Skönt att slippa tänka på det i alla fall.

Jag förtjänar ett bra jobb, jag förtjänar att leva min dröm, jag förtjänar det!

Inget svar

om dom inte hör av sig inom de närmaste 25minuterna så betyder det, inget svar idag och då får jag en till sömnlös natt. Fy fasiken....börjar bli riktigt jobbigt det här, kan fan inte fokusera på ngt alls :S

Nervös

Vafan äre med mig?
Har knappt sovit ngt inatt, och tiden känns nästan som att den står still. Klättrar på väggarna här,  måste försöka lugna ner mig på ngt sätt. Kan inte låta detta ta över mitt liv. Men känner jag mig själv så kommer jag att bryta ihop oavsett om jag får det eller inte, av glädje om jag får det och bara av det faktum att jag inte kommer få det  om jag inte får det. Haha knasig mening :P

Ahja, nu blir det kaffe och vänta, kanske kommer ett glädjeinlägg sen.....men det kan lika gärna komma ett bitterhetsinlägg också :P

Morsan flyttar :/

Idag hjälpte jag broder och ett gäng till när morsan skulle flytta ut sina saker till lastbilen. Nu snart åker hon till Göteborg för att stanna där. Känns jobbigt men samtidigt bra. Jobbigt för att jag inte kan sätta mig på en buss och 40min senare vara där, bra för att nu får hon vara lycklig. Kommer sakna dem båda så otroligt mkt, men jag kommer nog åka ner ett par gånger per år iaf.

Första dagen som bartender

Första timman....skakiga händer och kaos i huvudet...sen började automatiken komma igång. "Två öl, en redbull vodka" "Två P2 och två shottar jäger, sexor allihopa" osv osv, jävla 18åringar :P
Gick fan hyfsat ändå, lite skakig kväll men så ska det väl vara första kvällen på ett nytt ställe :P
Kändes fan nice ändå, men samtidigt totalt kaos, får se om man jobbar mera, fick trots allt in 150kr i dricks, bättre än inget ;P

På banken

25 nummer före då man kliver in... SUCK Borde det inte finnas snabbare sätt att fixa grejer. Jag ska sätta in pengar från en check och hämta ut kontohistorik från de senaste tre månaderna. Så enkla saker borde det väl finnas en maskin som kan göra... Ahja kände bara för att mobilblogga lite snabbt.

Dagen efter...

Arbetsintervjun
Ja jag vet att jag skrev att jag skulle uppdatera på hemvägen, gick inge bra, trött slö och ville bara hem.
Intervjun gick riktigt bra, skönt att ha det gjort.
Intervjun gick till ungefär såhär, jag kommer dit tio minnuter tidigt och tar en kopp kaffe, möter upp med dom jag träffade förra gången, sen dök det upp en till som skulle vara med. Helt oförberedd på det, men då fick jag dra presentationen av vem jag är en gång till. De gillade det som jag hade gjort och att jag hade svar på alla deras frågor. Jag fick dom till och med att skratta ett par gånger. Kändes bra helt enkelt.
Nu ska jag bara börja leka väntarleken, får vet i början på nästa vecka om jag får jobbet eller inte. Men får jag inte det så har jag iaf fått två nya riktigt bra arbetsprover.

Arbetsintervjudagen

Panik! Missade bussen ner till busstationen. Ringde taxi och svettades, men killen lyckades i rusningstrafik just precis hinna till busstationen. Fan vad flax man kan ha ibland. Med gråten och hjärtat i halsen klev jag på bussen. Fuck, ska alltid ha min plånbok på exakt samma ställe från och med nu. Sitter iaf på bussen nu. Uppdaterar bloggen påvägen hem.

Sista rycket

Imorn smäller det, en andra intervju i Skellefteå.
Gaaah, känns helt galet, måste hämta en kopp kaffe brb....
Tillbaka, kaffe...mmm livets dryck, tack mamsen för kaffet :)
Åter til morgondagen, eller idag rättare sagt, idag ska jag kolla igenom allt en sista gång och sen meka ihop allt i en stor pdf, sen blir det att skriva ut anteckningarna så jag inte glömmer ngt under tiden jag ska presentera.
Skulle ha en snabb genomgång med min lilla blåa ekorre Robert men det hinner jag nog inte idag.
(För att förstå lilla blåa ekorre kolla in)



Nerverna börjar komma ordentligt nu, men jag kommer fixa det här, jag måste fixa det här.

Jag ska leva min dröm, förlåt om du råkar stå i vägen

Happy St.Brians day

Vilken kväll...
Att festa med en irländare, vilken helt underbar upplevelse.
Kvällen börjar med att jag, Nicky och Liban kommer till Brian efter kanske den längsta lokalbussresan jag någonsin tagit. Kliver innanför dörren och möts av ett irlänskt hej och välkommen till min....apartment och en shot jäger. Och med en så menar jag två.
Sen börjar dimman tätna, ölen åker ner ciggen röks upp och alkoholhalten i blodet ökar.
När vi kommer ner på stan för att börja festen så känner jag att ett par glas vatten inte skulle suttit fel.
Efter ett gäng glas vatten på Invito och en något lägre alkoholhalt i blodet rörde vi oss mot X3M där fortsätter vattendrickandet och berusningen börjar bli riktgit bra.
Börjar nu festa som man ska festa, sjunger happy birthday för Brian och snackar en väldans massa om standup. Tackade nej till ett gäng shottar och sen var det dags att åka hem. Vaknade imorse med ont i huvudet för första gången på väldans länge.
Sånt man får tåla då man festar med irländare :P

Skellefteå

Åker till Skellefteå för en andra intervju på onsdag, nu ska jag göra ett till arbetsprov. Logotyp, hemsideskiss, dekormönster och en annons. Det är mkt att göra på en vecka, men jag ska göra mitt bästa för att klara av det. Nu ska jag bara hitta ngn som vill sponsra med resekostnaden för mig.

Ett underbart mail

"Hej Andreas!

Vi har nu kommit så långt i rekryteringsprocessen att vi valt ut fyra personer som alla på sitt sätt är intressanta och spännande för oss.

Vi skulle vilja se vad du kan uträtta inom ganska väldefinierade ramar.

Vi hoppas innerligt att du skulle vilja göra den den här uppgiften och lösa den på ett så bra sätt som du kan 

(om inte annat så se det som en träning i grafisk design). Du är nära nu...:-)"


Detta är början på ett mail som jag fick idag, ännu ett steg närmare ett jobb som jag vill ha :)


Idag är det bättre

Sådär nu har jag nyss käkat och Niklas åkte till personalmöte för ett tag sedan. Home alone igen. Sköönt.
Ja igår var inte sådär toppen, men idag känns det mkt bättre, ritade bort min bitterhet igår genom att smudgea lös i photoshop.

Min hand gjorde ont som fan efteråt men det blev bra, ett par timmar på den så kanske jag är nöjd sen.

Snackade med T/R idag, skönt att få tag på dem, tydligen så skulle de ha ett möte imorgon bitti om vem som de ska låta komma och jobba med dem eller komma på ytterligare en intervju. Jag håller tummarna som fan.

Niklas ska jobba för att få in mig i baren på fredag så jag får tjäna lite pengar. Gött.

Väldigt spretig blogg idag menmen, sånt ni får tåla ibland

*Update*
Glömde nämna att jag sökte ett gäng kurser till våren också som backup

Uscha

Får kalla kårar över hela kroppen, uscha. Har nu börjat processen till att få försörjningsstöd, med andra ord så har jag valt att gå till soc. Det känns ju verkligen toppen...not. Men samtidigt det är deras uppgift att hjälpa vi som inte har någon annan inkomst. det är inte gångbart att låna mer pengar av Göran, jag vill inte det heller.
Socialfallet Andreas Johansson 830621-**** öppnat igen. Nu inväntar en utredning och möte inom den kommande veckan. blää, nu börjar byråkratibråket och välfärdssnyltandet, fy fan.

Känner mig riktigt toppen idag...

Fan snart ger jag upp

Tappade peppen totalt idag, vet inte riktigt varför.
Känner mig lite som världens onödigaste människa, som att jag är ivägen på ngt sätt. allmänt less på att inte ha ngt jobb, less att inte kunna kura ihop i soffan med ngn, less på att inte göra ngt vettigt om dagarna helt enkelt. Får förhoppningsvis jobba lite på fredag, men eftersom jag är så fruktansvärt opepp på allt så är jag även opepp på det. fan jag måste skärpa mig, det här går inte. Satt idag och kollade runt på olika kurser på universitetet som jag kan läsa, inte för att jag är intresserad utan mer för att jag behöver pengar...
Har iaf ritat lite idag som ni ser i inlägget tidigare, nu när jag tittar på den så ser jag typ hundra saker som skulle kunna vara bättre....men vet ni vad jag orkar inte lägga ner mer tid på den, ingen som helst inspiration över ngt alls idag.

Blev ett gäng som kom förbi igår och kollade matchen här, lyckades hitta en sida på nätet som streamade matchen. Trevligt att se lite annat folk än dom man vanligtvis hänger med. Mindre trevligt att man inte hade pengar att följa med ut på krogen för.

Jag jagar min dröm, varför kan jag inte få tag på den?

ja just ja

Skulle uppdatera hur det går med senaste projektet, har bökat lite med teckningen nu på morgonen, börjat leka lite med färger och så, ahja såhärt ser det ut nu iaf.

Vet dock inte om jag kan kalla den rockstar längre hehe


*Update Nu ser den ut såhär

Fattig och utan tv8

Nu är det såhär att jag vill se matchen som går på tv8 ikväll Sverige - Portugal VM kval. Meeen självklart så har inte vi tv8, har fått erbjudandet att åka till Haga och se den, problemet ligger däri att jag känner att jag hellre betalar för mat än för en resa till haga. Får streama matchen från internet helt enkelt, kommer sluta med porugrisiska kommentatorer och riktigt kass bild. Men jag får se matchen iaf.

Tack Robert och Catherine för kvällen igår, gött att känna sig som en människa igen med lite hemmagjord pizza och film. Var fan gött att få klä "upp" sig lite också och inte bara sitta i mjukisar och t-shirt i soffan/ligga i sängen. Nu ska jag fortsätta dagens funderingar över livet.

Fattig som en kyrkråtta har jag hört att uttrycket är

Möte på Arbetsförmedlingen

Japp, taggad på att fixa praktik och grejer var jag då jag vaknade klockan åtta imorse. Steg upp och knatade iväg till bussen. Kom fram till arbetsförmedlingen, satte med tillsammans med min handläggare och började snacka lite om praktik och andra möjligheter till lite pengar.
Men sen kom dommen, ingen praktik eftersom dom inte har pengar till det, kan inte få bidrag till att åka på arbetsintervju eftersom då måste jag ha jobbat....dum sak.
Ahja mötet tog ungefär tio minuter och vi kom fram till att jag ska hitta ett jobb :P Lagomt värdelöst.
Det är bara att fortsätta söka och hoppas att jag får jobba som bartender snart.
I needs the cash.

Var bara tvungen

Kanske det coolaste jag sett på länge :)



Kolla in en del andra här

Arbetsförmedlingen

Jao, där var jag idag, ska tillbaka på torsdag morgon.
Tyckte det var intressant att kvinnan som jag talade med idag var nästan mer bitter över vår regerings sparplan på ams än vad jag var. Ingen alfakassa och inga praktiker, och hon gnäller...hehe, jag borde väl vara mer gnällig med tanke på att det är mig det går ut över. Ahja, en liten kul anekdot från i dag var det iaf.
Vad har mer hänt idag, jo insett att man kan betala med kort på bussen, kickass, no more småpengar för min del.
Veckoplanen då, hur ser den ut?
Imorn ska jag söka jobb, samma sak på onsdag, hade lite planerat på onsdakväll men nu får jag hitta på ngt annat, kanske söka jobb. Torsda blire arbetsförmedlingen på morgonen sen får man se vad som händer. Freda blir det troligtvis jobb, beror på om Niklas lyckas få in mig på schemat.
Måste boka om klottringsstunden med Edin också, förhoppningsvis hinner han med ngt i veckan, annars får vi ta det i helgen.
Börjar bli lite rastlös inför beskedet från Skellefteå, känner mig som en tjockis i väntan på glassbilen.(Cred till Niklas för metaforen)

Hoppas ni sockersöta bumbibjörnar läser nästa blogginlägg också

Ännu mera förkyld

Vaknade imorse med en känsla i halsen som är svårbeskrivd, för att mätta Niklas behov av att jag ska skriva metaforer så ska jag göra ett försök. Det kändes som att jag hade svalt en toarulle och att den skaver mot insidan av strupen.
Sådärja, det borde väl räcka.
Ja nu då, skulle skriva om updaten med bilden, fan det går inte, blir bara frustrerad, blir nog att börja om från början igen. Ja det blir nog bäst så, kunde inte få till den som jag ville riktigt.
Är ensam hemma ikväll skönt, men det är inte riktigt som i filmen Ensam Hemma, inga banditer som ska bryta sig in och stjäla våra saker. Lite trist, hade velat bygga macgyverfällor och fångat dem. Får lyssna på musik och kolla på serier och filmer istället. Måste få tag på Edin skulle träffa honom imorn, får se om han svarar denna gången......Nej det fick jag ju inte, tror inte jag ska åka över till honom imorn med tanke på att han har en liten unge, vill inte vara ansvarig för att ha smittat en liten knodd.

Nu blir det in i dimman....chips och saftdimman det vill säga

"Använder just nu en gammal jättestor mikro som bord till min datorskärm"

Jobb jobb

Två nej idag, och ny ansökan skickad, börjar bli het på att skicka iväg mail nu, men jag kom nyss på att jag glömde bifoga min portfolio i den senaste.....brb
Sådär, då var det skickat igen. Tankspridd är nog min bästa egenskap tror jag.
Vad har jag gjort för intressant idag förutom detta idag kanske ni undrar?
Jag har börjat rita igen, börjat med en bild som just nu heter rocker, ska bli ngt i stil med ängeln som jag gjorde för ett tag sedan tänkte jag, men lite mer förfinad teknik.
Hoppas att den blir riktigt bra, har lagt ner en timma eller så nu för att få till grunden. Såhär ser den ut just nu, tänkte blogga lite om den de närmaste dagarna då det inte finns så mycket annat att göra förutom söka jobb och se söt ut.


Fick tag på Edin, ingen kaffe imorn, kaffe på söndag istället. kaffe klotter och en god pratstund. Tog mig tre försök till två olika nummer för att få tag på honom, svårare att få tag på än en oljig potatis i en vattenrutchkana.
Har för övrig prövat Fifa 09 ikväll också....its awesome :)

Dagens inlägg på Magnus Betnérs hemsida gav en klockren syn på hur en fest ska gå till

Dags att skriva igen

Inte skrivit nu på länge så det är väl dags, har börjat få klarhet i mitt liv igen, ska börja jobba som bartender nästa helg och ser faktist fram emot det. Väntar ivrigt på ett svar från T/R i Skellefteå, verkar vara en riktigt skön arbetsplats med trevligt folk.

Vad händer annars då....?
Just nu är jag förkyld, vilket är väldigt surt med tanke på att jag skulle börjat jobba som bartender imorn egentligen. Ser lite skeptiskt på mina chanser att få jobb då jag ser hur antalet jobb som kommer upp på ams minskar för varje dag. Ska ner till Arbetsförmedlingen på måndag och snacka med dom om en eventuell praktikplats så att jag kan börja få in lite pengar igen.

Saknar faktist Piteå tro det eller ej, mest för folket där uppe och inte staden. Fotbollskvällarna hos Ali, festerna på kåren och ja, jag saknar faktist att gå på lektion, allt detta för att när man inte gör någonting om dagarna så flyter allt ihop, jag behöver ordning i mitt kaos.

Uppdatering vad gäller min formgivning, får lite ströjobb att göra en logga eller en tatuering, men ingeting som direkt utmanar mig tillräckligt. Arbetsprovet för T/R var underbart, att få tänka på målgrupp, göra en ingående analys av vad varumärket ska stå för....mums

Ska rita på nästa tatuering på lördag med Edin, fan va gött. Ska byta två dagars jobb mot en gaddning, eller ja vi får se hur mkt tatuering det blir först.

Böte has now left the blogg....for now

"Have you ever thought about that when John Mcains smiles he looks like a suicidal deer in the headlights of a car?"

RSS 2.0