Folk och fä.

Det finns folk, och så finns det fä. Fä kan man definiera på olika sätt, men jag väljer idag att prata om en speciell sorts fä. Ett fä som med sin självbaserade världsbild inte ser sina egna fel och därför väljer att se andra personers åsikter som hot och anklagelser. Det finns många olika exempel av sådana människor genom historian. Ett rätt bra exempel på bristen av förmåga att förstå kritik....Nordkorea.

Ja, vissa människor är som Nordkorea. De sluter sig och ser inte omvärlden, så fort omvärlden kommer med åsikter så är det ett anfall mot nationens säkerhet (läs bubblan som personen bor i). Sedan har Nordkorea hamnat i en situation där de inte får handla med andra länder pga diverse handelsembargon. Detta har Nordkorea löst på så sätt att de helt enkelt gör dåliga kopior av andra länders produkter. Plagiat helt enkelt.

De människor som jag pratar om ser nog aldrig sig själva som Nordkorea. Men hade de haft förmågan att titta objektivt på sin situation så hade de nog snabbt förstått att lite Nordkorean är de nog. Nordkorea är ett sånt land som på något sätt har fått för sig att de måste hävda sig. Inte för att visa hur bra de är, utan mer bara för att visa att de inte har "fel".

Personerna jag pratar om bör se över sin förmåga att vara social, både för sin egen skull så att de kan få vänner. Att brista i den objektiva synen av sig själv förstör alla chanser till personlig utveckling och ökad social kompetens.

Dessa personer som jag pratar är ofta väldigt manipulativa mot sin omgivning. Precis som Nordkoreas tv-utbud finns bara en kanal och den kanalen visar endast vad personen tycker och inte vad som kan vara fel med dessa åsikter.

Två avslutningar

Nordkorea - landet: Skärpning, en ledare som tror att buffaloskor gör så att du ser längre ut...illa.

Nordkorea - personen: Skärpning, bara för att du tycker att buffaloskor fortfarande coolt så tycker inte alla det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0